Naar start

Vormgeving = “A way of life!”

Christa Dieden studeerde in 1994 af aan de opleiding Reclame & Presentatie aan het St. Lucas in Boxtel. Na 15 jaar ervaring te hebben opgedaan als DTP-er en grafisch vormgever besloot Christa dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zij vond deze medio 2009 in de oprichting van een eigen bureau: Christa Design.

“Het dagelijkse leven is voor mij één grote bron van inspiratie. Zit er een afwijkend patroon in een straat, heeft een object een mooie vorm of is er ergens sprake van bijzonder kleurgebruik dan valt mij dit direct op. Daardoor borrelen er op de meest onverwachte momenten ideeën omhoog. Voor klanten, maar ook voor mijn eigen portfolio. Het is gewoon ‘a way of life’.”

“Zodra een klant mij belt met een idee, vergeet ik alles om mij heen. Dan ben ik alleen nog bezig met de doelgroep en hoe ik deze beleefwereld kan vertalen naar een onderscheidend concept, waarmee mijn relatie zijn doelstellingen behaalt.”

Christa combineert haar passie voor het creatieve met een nuchtere blik en hands-on persoonlijkheid. Gedreven als ze is om een sterk concept neer te zetten zal ze niet schromen om de handen uit de mouwen te steken, als de klant hierdoor sneller resultaat ziet. “Ook dat is gewoon ‘a way of life’,” aldus Christa.

De grote gemene deler van Christa’s ontwerpen zijn het vele functionele wit, de heldere typografie en frisse kleuren. “Ook in mijn websites, ja. Ik heb mij de afgelopen jaren regelmatig laten bijscholen op dit vlak. Ik ben graag op de hoogte van ontwikkelingen in mijn vakgebied. Daar is een enorme digitalisering in gaande, die mag ik niet missen. Als vormgever niet, maar ook niet als ondernemer!”

Bel Christa vandaag nog voor een verhelderend gesprek!